Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η εθνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν είναι απογοητευμένη από την ομοσπονδία της και απειλεί να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, εάν τα μέλη της δεν πληρώθουν τους μισθούς τους, οι οποίοι δεν έχουν να καταβληθεί εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με το προκτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν Haqqin.az, οι ομάδες ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής ανδρών πραγματοποίησαν διαμαρτυρία την Παρασκευή, με τους Ολυμπιονίκες Haji Aliyev και Togrul Asgarov να παρευρίσκονται. Οι παλαιστές αρνούνται να συμμετάσχουν στα καμπ προετοιμασίας και σε περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν από την ομοσπονδία εγκαίρως, απειλούν να μην συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στα τέλη Αυγούστου.

Το Haqqin.az ανέφερε επίσης ότι παρόλο που οι εκπρόσωποι τις ελληνορωμαϊκής εμφανίζονται εκνευρισμένοι για την στάση πληρωμών, ο προπονητής της ελευθέρας ανδρών, Firdovsi Umudov, ελπίζει ότι θα δοθεί λύση σύντομα.

Τα θέματα πληρωμών το τελευταίο διάστημα έχουν μολύνει την Ομοσπονδία Πάλης του Αζερμπαϊτζάν. Ο χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης Togrul Asgarov φημολογείται ότι προσπαθεί να αλλάξει ομοσπονδίες, ενδεχομένως να εγκαταλείψει το πλοίο με την σημαία του Αζερμπαϊτζάν για το Τουρκμενιστάν, λόγω μη καταβολής μισθών. Επιπλέον, το Golden Grand Prix, ένα συμαντικό διεθνές τουρνουά που διεξάγεται ετησίως στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν το Μπακού, ακυρώθηκε για το 2017 εν μέσω περισσότερων φημών για οικονομικές δυσκολίες.

Οι οικονομικές δυσκολίες του Αζερμπαϊτζάν εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τις εθνικές ομάδες πάλης. Η χώρα βρίσκεται στη δυτική όχθη της πλούσιας σε πετρέλαιο Κασπίας Θάλασσας, η οικονομία του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε δίνη λόγω της παρατεταμένης πτώσης στις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου.

Κάποτε οικονομική ηγέτιδα χώρα στις στην ιστορικά ανεπαρκώς αναπτυγμένη περιοχή του Καυκάσου, το κατά κεφαλήν εισόδημα του Αζερμπαϊτζάν έχει πέσει κατά το ήμισυ τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας το βιοτικό επίπεδο της χώρας κάτω από αυτό των γειτόνων του, της Αρμενίας και της Γεωργίας.

Η αποχή των αθλητών του Αζερμπαϊτζάν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στην ποιότητα των αγώνων. Το Αζερμπαϊτζάν είναι υποψήφια για τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας και οι παλαιστές της καταλαμβάνουν θέσεις στις κορυφαίες 10δες στην διεθνή αξιολόγηση, σε όλες σχεδόν της κατηγορίες βάρους.

Πηγή